Europska unija - Zajedno do fondova EU

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

05. 03. 2019. / Novosti

Dan žena u Lazaretima

 

Studentski teatar Lero,  Udruga Deša i Art radionica Lazareti, okupljeni u Platformi za Lazarete, pozivaju  proslavu Dana žena u Lazarete u petak 8. ožujka 2019. Ovo treba pročitati kao poziv a program je raznovrstan, od 17 do 20 sati.

P r o g r a m


17:00 h Studentski teatar Lero predstava "Kaplje"
Kaplje su priča o gospođama i služavkama o njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji. Same i „u valceru“. Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu. Elegična scenska trajuća pjesma kojoj se, željeli bismo, refren ne zaboravlja.
Više o predstavi...
VIDEO


18:30 h Projekcija filma „Žene, mediji, nasilje"
U kratkom dokumentarnom filmu renomirani predstavnici/e medija, institucija i organizacija civilnoga društva ukazuju na probleme izvještavanja o nasilju nad ženama i navode smjernice za kvalitetno i senzibilizirano izvještavanje.
"Žene, mediji, nasilje" je kratki dokumentarni film koji je nastao u okviru projekta "Prema učinkovitijoj zaštiti: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama". Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, a Ženska soba je partnerska organizacija na projektu. Pridruženi partneri su Pravosudna akademija, Policijska akademija Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatsko novinarsko društvo. Projekt je financiran od strane Europske unije u okviru Programa o pravima, jednakosti i građanstvu EU, a sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Agencije za elektroničke medije.


19:30 h predstavljanje karata za društvenu igru „Strašne žene“
Fierce Women (hr. Strašne žene) je zabavna, edukativna i dinamična društvena igra koja igrače i igračice upoznaje sa strašnim ženama koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti.

Uz prigodno druženje pozivamo vas da doneste sliku, predmet, tekst ili bilo koji drugi artefakt o jednoj ili više žena koej su vas u životu inspirirale i potakle. Predmete koje donesete izložili bismo samo te večeri za vrijeme našeg druženja u formi male kumulativne i zajedničke izložbe.


20:00 h Prigodni tratamenat i druženje

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Europska unija

Zajedno do fondova EU

Studentski teatar Lero

Frana Supila 8 / Lazareti

20000 Dubrovnik

tel / 385 98 427635

studentski.teatar.lero@du.t-com.hr

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Studentskog teatra Lero.