logo
logo logo

Predstave

Bajke: Mlin na dnu mora


Pripovjedačica: Jasna Held
Premijera: 7. 10. 2017. u Lazaretima

Pripovijeda: Jasna Held
Izbor: Jasna Held
Scenografija, svjetlo, ton: Mato Brnjić
Organizacija: Ksenija Medović
Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Izbor bajki Mlin na dnu mora, nastavak je programskog ciklusa pripovjedanja bajki Jasne Held i Studentskog teatra Lero. Do sada su odigrane izvedbe za najmlađe: Bus ruzmarina, Zlatna jabuka, Čupoglava i Libro sv. Vlaha.

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj (2004.), zatim je imala seriju nastupa u Njemačkoj i Austriji (2005.), na festivalima pripovijedanja bajki i priča u Njemačkoj i Velikoj Britaniji : Im Fluss Der Worte, Beyond The Border, Zwischen-Zeiten (2005.), Švicarskoj (2006.), turneji po Velikoj Britaniji i na Festivalima At The Edge (2006., 2011.), Zwischen-Zeiten u Njemačkj (2006.). Nastupila je u Berlinu zatim u Innsbrucku i Salzburgu (2007.) i Beču (2008.). Na svim nastupima u Europskim zemljama pripovijedala je tradicionalne priče i bajke odraslima na engleskom jeziku. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača izvan Velike Britanije. Od 2005. do 2008. nastupala je s lutkarskim autorskim predstavama uprizorujuću narodne bajke i priča. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se 2008. na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je HCDO-a (Hrvatskog centra za dramski odgoj). U Zagrebu je održala radionice/seminare odgajateljima, nastavnicima i članovima HCDO-a. Od 2008. sudjeluje u projektima Agencije za odgoj i obrazovanje s programom Pripovijedanje bajki i priča a 2013. održala je ciklus pripovijedanja u pilot projektu Ministarstva kulture RH Ruksak pun kulture. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada je sudjelovala u dvadesetak Lerovih predstava, raznih projekata i drugih programa.

Mlin na dnu mora nastavak je programa posebnog Lerovog izvedbenog ciklusa namjenjenog djeci i mladima, projekt kojim želi u Dubrovniku uvesti, do sada, rijetku praksu umijeća i vještina pričanja bajki za djecu ali i njihove roditelje. Radi se o programu koji kontinuirano jednom tjedno u komornom prostoru Lerove scene u Lazaretima ali i u drugim prostorima Grada te mjestima Dubrovačko-neretvanske županije u terminu matineje ili rano poslijepodne tijekom vikenda nudi zanimljiv prigodni i uzrastu prikladni izbor priča, bajki i legendi uz poseban odabir iz Dubrovnika i dubrovačkog kraja.