logo
logo logo

Novosti

“Uključi se u Mjesto zajednice” – javni poziv


Dragi prijatelji, sugrađani, umjetnici, članovi i voditelji udruga i umjetničkih organizacija, građani okupljeni oko neke civilne inicijative ili ideje ili oni koje će neka ideja tek okupiti, udruge koje godinama djeluju u Lazaretima (DEŠA, ARL i LERO), ujedno i partneri u projektu «Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima» otvaraju ovom prilikom javni poziv za predlaganje aktivnosti i programa u Lazaretima, a koji će se realizirati tijekom 2020. godine.  Na poveznici : http://tiny.cc/pozivMjestozajednice  je obrazac s uputama i podacima o Pozivu. Poziv je nastao na temelju ankete i istraživanja 2018., uz sudjelovanje  preko 400 naših sugrađana među kojima je veliki dio sudionika izrazio potrebu za ovakvom vrstom poziva za predlaganje aktivnosti. Ovo je pilot poziv «Mjesta zajednice»,  a naša je želja razviti ga u kontinuirani godišnji poziv za predlaganje aktivnosti i programa u Lazaretima. Za one koji nisu vični ispunjavanju google obrasca online ili nemaju mogućnost online ispunjavanja obrasca bit ćemo dostupni svake srijede od 11 do 13 h i od 16 do 18 h u prostorima ARL kako bismo vam uspješno pomogli. 
Prijedloge će birati po jedan predstavnik svake od udruga u Lazaretima (ARL, Deša, Lero) i dvoje predstavnika predlagatelja izabranih po principu nasumičnog odabira (više u uputama za prijave).  Osim formalnih uvjeta za odabir navedenima u uputama za predlagatelje pri odabiru aktivnosti i programa vodit ćemo se sljedećim kriterijima: 

  1. prijedlog pridonosi raznolikosti programa i aktivnosti u Lazaretima i stvara dodanu vrijednost 
  2. doprinosi razvoju kvalitete života šire lokalne zajednice 
  3. doprinosi razvoju i ideji kulturne demokracije i participativnosti

Poziv je otvoren do 5. kolovoza 2019. Objava rezultata poziva 12. kolovoza 2019.  

Za sva pitanja i komentare dostupni smo na arl@arl.hr i info@desa-dubrovnik.hr

Informacije o Pozivu «Uključi se u Mjesto zajednice»  i obrazac za slanje prijedloga dostupni su na sljedećim stranicama: www.arl.hrhttp://desa-dubrovnik.hr; http://teatarlero.hr i

Facebook stranicama ARL, Deše, Teatra Lero i Platforme za Lazarete. 

Nadamo se dobrim prijedlozima i još boljim ostvareenjima u 2020. 

*MJESTO ZAJEDNICE – Razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima: 

Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero. Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti.
Projekt se provodi u razdoblju od prosinca 2018. do studenog 2020. godine, a ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 2.216.373,84 kn. Projekt “Mjesto zajednice” sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04.-Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).
Kontakt: arl@arl.hr

www.esf.hr 

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj objave poziva i  prijavnog formulara isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.